Σάλβια ‘black and bloom’ - Salvia ‘black and bloom’
Σάλβια ‘black and bloom’
Salvia ‘black and bloom’

Η Salvia guaranitica ‘Black & Bloom’ είναι ποικιλία της Salvia guaranitica. Πρόκειται για πολυετή θάμνο που φτάνει σε ύψος τα 120 εκατοστά. Έχει πλούσια βλάστηση, με φύλλα πράσινα, ωοειδή, δερματώδους υφής, τα οποία με το άγγιγμα αναδύουν ένα ελαφρύ άρωμα γλυκάνισου. Ανθίζει από τα τέλη της άνοιξης έως τις αρχές του χειμώνα, φέροντας εντυπωσιακές, επιμήκεις ταξιανθίες. Αυτές φέρουν μικρά έντονα βαθύ-μπλε άνθη, με μαύρα σέπαλα, κάνοντας αντίθεση με το ανοιχτό πράσινο φύλλωμα.

Είναι φυτό γρήγορης ανάπτυξης, αναπτύσσεται καλά σε ηλιόλουστες ή ημισκιερές τοποθεσίες και σε σχετικά υγρά, καλά στραγγιζόμενα και κατά προτίμηση γόνιμα εδάφη. Δεν ανέχεται τους κρύους ανέμους. Πολλαπλασιάζεται κυρίως με μοσχεύματα, αλλά και με σπόρο. Προσελκύει πληθώρα πεταλούδων και εντόμων επικονιαστών, όπως οι μέλισσες.

Χρησιμοποιείται ως διακοσμητικό, αλλά και αρωματικό σε κήπους, όρια φραχτών και σε γλάστρες. Μπορεί ακόμα να συνδυαστεί και με άλλα φυτά, όπως οι ζίννιες, δημιουργώντας έντονες χρωματικές αντιθέσεις.

Η χορήγηση και η κατανάλωση των φυτών και των βοτάνων πρέπει πάντοτε να γίνεται με την καθοδήγηση κάποιου ειδικού ιατρού – θεραπευτή. Οι παρούσες πληροφορίες δεν αποτελούν συμβουλές για χρήση ή κατανάλωση φυτών και βοτάνων, αλλά έχουν καθαρά ενημερωτικό σκοπό.