Στο Βοτανικό Πάρκο Αττικής όλες οι αισθήσεις ξυπνούν και μας βοηθούν να συναισθανθούμε τη μαγεία της φύσης! Ελάτε να δείτε, να αγγίξετε και να μυρίσετε τις βοτανικές μας συλλογές, αλλά και να ακούσετε τους ήχους της φύσης και να «γευθείτε» μία ξεχωριστή εμπειρία.

Σας περιμένουμε για να ανακαλύψουμε μαζί τις βοτανικές συλλογές, τους ανθώνες, τον ελαιώνα, τον αμυγδαλεώνα, τον οπωρώνα, το ροδώνα, το λαχανόκηπο, τον πράσινο λαβύρινθο, τον κήπο με τις λεβάντες, το δάσος μπαμπού, την τεχνητή λίμνη «Ναυτίλος» με τα υδρόβια και υδροχαρή φυτά, τα αρωματικά φυτά, αλλά και τα φυτά των μύθων!!!

Όταν μία ιδέα ανθίζει…

Στις αρχές του 2021 μία νέα ιδέα άρχισε να καλλιεργείται. Άνθρωποι διαφόρων ειδικοτήτων, με την ίδια όμως αστείρευτη αγάπη για τη φύση, ένωσαν τις δυνάμεις τους για τη δημιουργία του Βοτανικού Πάρκου Αττικής. Έτσι, σε μία έκταση 40 στρεμμάτων στην περιοχή του Κορωπίου, φύτρωσε ένας πνεύμονας πρασίνου και πνευματικής ηρεμίας. Πρόθεση της αρχιτεκτονικής ομάδας, των αρχιτεκτόνων τοπίου και των ανθρώπων του Πάρκου ήταν η κατασκευή ενός πολυλειτουργικού χώρου με σκοπό την αξιοποίηση, την προβολή, την ανάδειξη και, κυρίως, την προστασία του φυσικού μας πλούτου, προκειμένου να συνεχίζουν να ανθίζουν τα μοναδικά βότανα, τα φαρμακευτικά και αρωματικά φυτικά είδη, αλλά και τα διάφορα ενδημικά φυτά της περιοχής των Μεσογείων.

Στόχος του Βοτανικού Πάρκου Αττικής είναι να αποτελέσει πεδίο ανακάλυψης, παρατήρησης και επιμόρφωσης για όλους τους επισκέπτες, αλλά και να σπείρει το σπόρο της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης.

Η έμπνευσή μας πηγάζει από την ελληνική φυσική παράδοση και ο σχεδιασμός ακολουθεί μία νέα τάση, αυτή του βιοφιλικού σχεδιασμού (biophilic design), μέσω του οποίου δίδεται έμφαση στη βιωματική σχέση των ανθρώπων με το φυσικό τους περιβάλλον. Έτσι, η οργάνωση των φυτεύσεων, τόσο από αισθητική όσο και από λειτουργική άποψη, αποσκοπεί στη διαμόρφωση ενός χώρου πρασίνου, με αέναο αισθητικό και περιβαλλοντικό ενδιαφέρον.

 

Σεβόμαστε και ακολουθούμε τους κανόνες του Πάρκου:

  • Όσο κι αν το λαχταράμε, δεν κόβουμε λουλούδια και βότανα. Νιώθουν τον πόνο!

  • Φροντίζουμε να παραμένουμε μέσα στα διαμορφωμένα μονοπάτια, που διευκολύνουν την περιήγησή μας στο Πάρκο, ώστε να μην πατάμε τα φυτά.

  • Οι τετράποδοι φίλοι μας είναι ευπρόσδεκτοι στο χώρο και μας ακολουθούν με λουράκι.

  • Για λόγους ασφαλείας, όλα τα παιδιά κάτω των 12 ετών πρέπει να συνοδεύονται από κάποιον ενήλικα, καθ’ όλη τη διάρκεια της επίσκεψης.

  • Φαγητά και ροφήματα επιτρέπονται μόνο εντός του café.

  • Αποφεύγουμε τη δυνατή μουσική, γιατί ενοχλεί τα φυτά. Αντ’ αυτού, μπορούμε να τους μιλάμε ή να τους τραγουδάμε. Θα το απολαύσουν!