ΣΧΟΛΕIΑ

Το Βοτανικό Πάρκο Αττικής υποδέχεται μαθητές και μαθήτριες από σχολεία όλης της Ελλάδας για μία συναρπαστική εξερεύνηση του χώρου και μία πρώτη γνωριμία με τον χλωριδικό πλούτο της χώρας μας.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα είναι αποτέλεσμα συνεργασίας επιστημόνων και επαγγελματιών διαφόρων ειδικοτήτων (παιδαγωγοί, περιβαλλοντολόγοι, γεωπόνοι, βοτανολόγοι, μελισσοκόμοι, εικαστικοί, συγγραφείς, αρχιτέκτονες τοπίου κ.α.) και υλοποιούνται καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Έχουν σχεδιασθεί με γνώμονα την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των παιδιών και υλοποιούνται από τους επιμορφωμένους εκπαιδευτές της Ομάδας του Πάρκου. Οι δραστηριότητες, βιωματικές και παιγνιώδεις στο μεγαλύτερο μέρος τους, ενθαρρύνουν την αλληλεπίδραση των παιδιών με το φυσικό περιβάλλον και διαμορφώνουν ένα ευχάριστο, δημιουργικό και εύφορο μαθησιακό κλίμα.

Θέλουμε να «φυτέψουμε» στην καρδιά των παιδιών τον σπόρο της αγάπης για τη φύση!

Κάντε μια ξεχωριστή επιλογή για τη διοργάνωση της σχολική σας εκδρομής, επισκεφτείτε το φιλόξενο και καταπράσινο Πάρκο μας και ζήστε μια αξέχαστη εμπειρία.

 

gymnasiou

Εκπαιδευτικά Προγράμματα Γυμνασίου

ΕΡΕΥΝΩ ΚΑΙ ΔΡΩ ΣΤΟ ΒΟΤΑΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΕΡΕΥΝΩ ΚΑΙ ΔΡΩ ΣΤΟ ΒΟΤΑΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ

Μελετώντας και φροντίζοντας την ισορροπία του οικοσυστήματος
Τι είναι το οικοσύστημα; Ποια είναι η σημασία των φυτών για τον πλανήτη, τα ζώα και τον άνθρωπο; Πώς αναπτύσσονται τα φυτά; Πώς γίνεται η διαδικασία της φωτοσύνθεσης; Τι είναι τα ζιζάνια; Τι συμβαίνει κατά τη διαδικασία της κομποστοποίησης; Πώς φυτεύουμε σε μία γλάστρα; Μέσα σε ένα ειδικά σχεδιασμένο φυσικό περιβάλλον, τα παιδιά παίζουν και μαθαίνουν, παρατηρούν και ανακαλύπτουν, αγγίζουν και δημιουργούν, δρουν ομαδικά και συνεργάζονται. Συλλέγουν χρήσιμες πληροφορίες για τη φύτευση και τη φροντίδα των φυτών που στη συνέχεια θα χρησιμοποιήσουν για να φυτέψουν το δικό τους γλαστράκι, το οποίο θα πάρουν μαζί τους.
Περίοδος υλοποίησης: όλο τον χρόνο
Διάρκεια προγράμματος: 1,5 ώρα Κάντε κράτηση

ΓΕΩΠΟΝΟΙ ΣΕ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ

ΓΕΩΠΟΝΟΙ ΣΕ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ

Μελετώντας τον κύκλο ζωής του φυτού
Βρισκόμαστε στο έτος 2314. Στο Βοτανικό Πάρκο Αττικής έχουν μείνει ορισμένα τελευταία φυτά από όλον τον πλανήτη. Σε περίπτωση που εξαφανιστούν και αυτά η ζωή τελειώνει. Μελετήστε τις σημειώσεις της γεωπόνου, ανακαλύψτε τις απαραίτητες πληροφορίες για τον κύκλο ζωής του φυτού και αναλάβετε δράση. Πώς αναπτύσσονται οι φυτικοί οργανισμοί; Τι κρύβει άραγε ένας σπόρος μέσα του; Τι συνθήκες χρειάζεται για να αναπτυχθεί; Τι υπάρχει μέσα σε ένα άνθος; Ποιοι είναι οι επικονιαστές της φύσης; Υπάρχουν αρσενικά και θηλυκά άνθη; Πώς εξαπλώνονται οι καλλιέργειες με φυσικό τρόπο; Μια περιπέτεια με γρίφους, παιχνίδια δεξιοτήτων και κηπουρικές εργασίες ξεκινά. Θα καταφέρετε να διαφυλάξετε την επιβίωση και εξάπλωση του φυτικού κόσμου;
Περίοδος υλοποίησης: όλο τον χρόνο
Διάρκεια προγράμματος: 1,5 ώρα Κάντε κράτηση

 

δημοτικό

Εκπαιδευτικά προγράμματα Δημοτικού

Βιωματικος Περιπατος

ΒΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΣΤΟ ΒΟΤΑΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ

Οι μικροί κηπουροί μελετούν και φροντίζουν το Πάρκο
Τι είναι το οικοσύστημα; Ποια είναι η σημασία των φυτών για τον πλανήτη, τα ζώα και τον άνθρωπο; Ποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και ποιες ιδιότητες έχουν τα φυτά του Πάρκου; Πώς αναπτύσσονται τα φυτά; Πώς γίνεται η διαδικασία της φωτοσύνθεσης; Γιατί είναι σημαντικοί οι υδροβιότοποι; Πώς φυτεύουμε σε μία γλάστρα;
Μέσα σε ένα ειδικά σχεδιασμένο φυσικό περιβάλλον τα παιδιά παίζουν και μαθαίνουν, παρατηρούν και ανακαλύπτουν, αγγίζουν και δημιουργούν, δρουν ομαδικά και συνεργάζονται. Συλλέγουν χρήσιμες πληροφορίες για τη φύτευση και τη φροντίδα των φυτών που στη συνέχεια θα χρησιμοποιήσουν για να φυτέψουν το δικό τους γλαστράκι, το οποίο θα πάρουν μαζί τους.
Παρακολουθήστε το video: Βιωματικός Περίπατος στο Βοτανικό Πάρκο Αττικής - YouTube
Περίοδος υλοποίησης: όλο τον χρόνο
Τάξεις: Α’ - ΣΤ’
Διάρκεια προγράμματος: 1,5 ώραΚάντε κράτηση

ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ

ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ

Από τα οργανικά απορρίμματα στο φυσικό λίπασμα
Τι είναι το κομπόστ; Ποια υλικά είναι κατάλληλα για κομποστοποίηση; Ποια είναι τα μικρά ζώα που χρειάζεται να ταΐσουμε για να φτιάξουν θρεπτικό λίπασμα;
Μέσα από συνεργατικές και βιωματικές δράσεις τα παιδιά καλούνται να ανακαλύψουν και να συλλέξουν τα υλικά που είναι κατάλληλα για κομποστοποίηση, να ακολουθήσουν τις οδηγίες για την τοποθέτησή τους στον ειδικό κάδο, να γνωρίσουν τους εργατικούς γαιοσκώληκες και τέλος να τοποθετήσουν λίπασμα στα παρτέρια του Πάρκου.
Περίοδος υλοποίησης: όλο τον χρόνο
Τάξεις: Α’ - ΣΤ’
Διάρκεια προγράμματος: 1,5 ώρα Κάντε κράτηση

ΓΕΩΠΟΝΟΙ ΣΕ ΔΡΑΣΗ

ΓΕΩΠΟΝΟΙ ΣΕ ΔΡΑΣΗ

Από τον σπόρο στο άνθος… και πάλι από την αρχή
Γιατί είναι σημαντικά τα φυτά; Πώς αναπτύσσονται οι φυτικοί οργανισμοί; Τι κρύβει άραγε ένας σπόρος μέσα του; Τι συνθήκες χρειάζεται για να αναπτυχθεί; Τι υπάρχει μέσα σε ένα άνθος; Ποιοι είναι οι επικονιαστές της φύσης; Υπάρχουν αρσενικά και θηλυκά άνθη; Πώς εξαπλώνονται οι καλλιέργειες με φυσικό τρόπο;
Το Βοτανικό Πάρκο Αττικής γίνεται για τα παιδιά πεδίο μελέτης του κύκλου της ζωής των φυτών. Συλλέγοντας χρήσιμες πληροφορίες μέσα από βιωματικές δραστηριότητες, καλούνται να φέρουν εις πέρας αποστολές παρατήρησης και καταγραφών σε πραγματικό πεδίο έρευνας.
Περίοδος υλοποίησης: όλο τον χρόνο
Τάξεις: Δ’ - ΣΤ’
Διάρκεια προγράμματος: 1,5 ώρα Κάντε κράτηση

2

ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗ

Όταν η έμπνευση από τη φύση γίνεται δημιουργία
Που κρύβεται η έμπνευση; Πως η τέχνη συνδέεται με τη φύση; Τι ιστορίες λένε το φως και οι σκιές; Το πιο σημαντικό όπλο του καλλιτέχνη… η παρατήρηση!
Με σύμμαχο ένα προσωπικό ημερολόγιο, θα καταγράψουμε αυτά που παρατηρούμε γύρω μας και θα αφήσουμε τη φύση να μας οδηγήσει στο μονοπάτι της δημιουργίας. Σαν άλλοι ιμπρεσιονιστές ζωγράφοι θα τη μελετήσουμε, θα εμπνευστούμε από αυτή και με αυτά που μας προσφέρει θα δημιουργήσουμε τα δικά μας έργα αλλά και εργαλεία.
Περίοδος υλοποίησης: όλο τον χρόνο
Τάξεις: Α’ - ΣΤ’
Διάρκεια προγράμματος: 1,5 ώρα Κάντε κράτηση

Χριστουγεννα στο ΒΠΑ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΟ ΒΟΤΑΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ

Παιχνίδια και κατασκευές με άρωμα Χριστουγέννων
Τα ξωτικά των Χριστουγέννων επισκέφτηκαν το Βοτανικό Πάρκο Αττικής. Έπαιξαν κρυφτό στις σάλβιες, μάζεψαν μυρωδικά για το γιορτινό γεύμα του Άγιου Βασίλη, είπαν χριστουγεννιάτικες ιστορίες στα πουλιά και έφυγαν βιαστικά για να προλάβουν να ετοιμάσουν τα δώρα των παιδιών. Άφησαν όμως πρωτότυπες και δημιουργικές αποστολές για τους μικρούς μας φίλους.
Σας περιμένουμε να τις ανακαλύψουμε παρέα σε μια ξεχωριστή γιορτινή ατμόσφαιρα διασκέδασης, συνεργασίας και προσφοράς.
Περίοδος υλοποίησης: 21/11 - 23/12
Τάξεις: Α’ - ΣΤ’
Διάρκεια προγράμματος: 1,5 ώρα Κάντε κράτηση

Καρναβαλι

ΚΑΛΩΣ ΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ!

Η αποκριάτικη γιορτή της Φύσης
Στο Βοτανικό Πάρκο Αττικής ετοιμάζεται η αποκριάτικη γιορτή της Φύσης. Τα σαλιγκάρια στολίζουν τις κεραίες τους, οι αράχνες οργανώνουν παιχνίδια με τους ιστούς τους, οι πεταλούδες στήνουν γαϊτανάκι, οι πασχαλίτσες ετοιμάζουν μουσική και τραγούδια, και τα μυρμήγκια μαζεύουν υλικά για να φτιάξουν ξεχωριστές λιχουδιές για όλους τους καλεσμένους.
Φορέστε την αποκριάτική σας διάθεση, ελάτε να ζήσουμε μαζί ένα ξεχωριστό καρναβάλι και να στεφθούμε Βασίλισσες και Βασιλιάδες του Καρναβαλιού της Φύσης με μια υπέροχη χειροποίητη κορώνα φτιαγμένη από φυσικά υλικά του Πάρκου.
Περίοδος υλοποίησης: 26/2 - 15/3
Τάξεις: Α’ - Δ’
Διάρκεια προγράμματος: 1,5 ώρα Κάντε κράτηση

 

νηπιαγωγείο

Εκπαιδευτικά προγράμματα Νηπιαγωγείου

Οι μικροί κηπουροί

ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΚΗΠΟΥΡΟΙ

Τα παιδιά μελετούν και φροντίζουν το Βοτανικό Πάρκο Αττικής
Τι είναι το Βοτανικό Πάρκο; Ποιος επαγγελματίας φροντίζει όλα αυτά τα όμορφα και διαφορετικά φυτά; Πώς τρέφονται τα φυτά; Τι ομοιότητες και διαφορές παρατηρείς στα διαφορετικά είδη φυτών; Ποια ονομασία φυτού σου ακούγεται περίεργη; Ποιες είναι οι θεραπευτικές ιδιότητες της λεβάντας; Μπορείς να αναγνωρίσεις τα αρωματικά φυτά από τη μυρωδιά; Τι είναι τα υδρόβια και τα υδροχαρή φυτά; Τι πληροφορίες μπορείς να πάρεις παρατηρώντας τα δέντρα; Μπορείς να ανακαλύψεις την πιο ηλικιωμένη ελιά του Πάρκου; Που μπορείς να φυτέψεις ένα φυτό; Είσαι έτοιμος/η να φυτέψεις και να φροντίσεις το δικό σου φυτό;
Μέσα σε ένα ειδικά σχεδιασμένο φυσικό περιβάλλον τα παιδιά παίζουν και μαθαίνουν, παρατηρούν, αγγίζουν και δημιουργούν, δρουν ομαδικά και συνεργάζονται. Ανακαλύπτουν τις βοτανικές συλλογές, τον ελαιώνα, τον κήπο με τις λεβάντες και τα αρωματικά φυτά. Συλλέγουν χρήσιμες πληροφορίες για τη φύτευση και τη φροντίδα των φυτών και στη συνέχεια τις αξιοποιούν για να φυτεύσουν το δικό τους γλαστράκι, το οποίο θα πάρουν μαζί τους.
Παρακολουθήστε το video: Οι μικροί κηπουροί - YouTube
Περίοδος υλοποίησης: όλο τον χρόνο
Διάρκεια προγράμματος: έως 1,5 ώρα Κάντε κράτηση

Οι πέντε αισθήσεις σώζουν τον Βασιλιά των Φύλλων

ΟΙ ΠΕΝΤΕ ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ

Η διάσωση του Βασιλιά των Φύλλων
Μπορείτε να ανακαλύψετε στο παρτέρι των μυρωδικών τον δυόσμο; Πόσα χρώματα και αποχρώσεις μπορείτε να διακρίνετε στις βοτανικές συλλογές; Θα καταφέρετε να ακούσετε τα λόγια που σας λένε τα πουλιά και τα δέντρα στο δάσος των μπαμπού; Πόσο εύκολο είναι να ανακαλύψετε κάτι μαλακό, κάτι σκληρό, κάτι αιχμηρό και κάτι γυαλιστερό μέσα στον λαβύρινθο από λιγούστρα; Πού πρέπει να ψάξετε για να βρείτε κάτι ξινό και κάτι πικρό, στον λαχανόκηπο ή στον οπωρώνα;
Ενεργοποιήστε όλες σας τις αισθήσεις για να καταφέρετε να μαζέψετε τα υλικά και τις πληροφορίες που είναι απαραίτητες για να φτιάξετε το μαγικό φίλτρο που θα απελευθερώσει τον Βασιλιά των Φύλλων.
Περίοδος υλοποίησης: όλο τον χρόνο
Διάρκεια προγράμματος: έως 1,5 ώρα Κάντε κράτηση

Ο μικροκοσμος του ΒΠΑ

Ο ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΒΟΤΑΝΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

Η μεγάλη αξία των μικρών ζώων για το οικοσύστημα
Ανάμεσα στους θάμνους, μέσα στις φυλλωσιές των δέντρων, γύρω από τα άνθη, δίπλα στα νερά της λίμνης και βαθιά μέσα στη γη έχει στηθεί το ζωικό βασίλειο του Βοτανικού Πάρκου Αττικής. Μπορείς να αναγνωρίσεις τους ήχους των εντόμων; Τι κάνουν οι μέλισσες με τόσο ζήλο κάθε πρωί στις λεβάντες; Τι συμβαίνει μέσα στις αμέτρητες μυρμηγκοφωλιές; Με ποιον τα έχουν βάλει οι πασχαλίτσες;
Μέσα από ένα διαδραστικό περίπατο παρατήρησης και ανακάλυψης τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να αντιληφθούν τη σημασία των μικρών ζώων για το οικοσύστημα και να την αποτυπώσουν σε ένα αναμνηστικό «απολίθωμα» πηλού.
Περίοδος υλοποίησης: όλο τον χρόνο
Διάρκεια προγράμματος: έως 1,5 ώρα Κάντε κράτηση

Ανακυκλωση

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

Από τους φυσικούς πόρους στην επανάχρηση
Ο Ρισάικλ, το ανακυκλωμένο ρομπότ, έρχεται στο Βοτανικό Πάρκο Αττικής για να βοηθήσει τα παιδιά να συλλέξουν χρήσιμες πληροφορίες για την ανακύκλωση. Τι μπορεί να ανακυκλωθεί; Ποιες είναι οι πρώτες ύλες των συσκευασιών που χρησιμοποιούμε; Ποια υλικά μπορούμε να επαναχρησιμοποιήσουμε; Γιατί είναι σημαντικό να ανακυκλώνουμε;
Γρίφοι και δοκιμασίες συνθέτουν ένα βιωματικό, παιγνιώδες πρόγραμμα περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης.
Περίοδος υλοποίησης: όλο τον χρόνο
Διάρκεια προγράμματος: έως 1,5 ώρα Κάντε κράτηση

Χριστουγεννα

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΟ ΒΟΤΑΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ

Παιχνίδια και κατασκευές με άρωμα Χριστουγέννων
Τα ξωτικά των Χριστουγέννων επισκέφτηκαν το Βοτανικό Πάρκο Αττικής. Έπαιξαν κρυφτό στις σάλβιες, μάζεψαν μυρωδικά για το γιορτινό γεύμα του Άγιου Βασίλη, είπαν χριστουγεννιάτικες ιστορίες στα πουλιά και έφυγαν βιαστικά για να προλάβουν να ετοιμάσουν τα δώρα των παιδιών. Άφησαν όμως πρωτότυπες και δημιουργικές αποστολές για τους μικρούς μας φίλους.
Σας περιμένουμε να τις ανακαλύψουμε παρέα σε μια ξεχωριστή γιορτινή ατμόσφαιρα διασκέδασης, συνεργασίας και προσφοράς.
Περίοδος υλοποίησης: 28/11 - 23/12
Διάρκεια προγράμματος: έως 1,5 ώρα Κάντε κράτηση

Καρναβαλι

ΚΑΛΩΣ ΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ!

Η αποκριάτικη γιορτή της Φύσης
Στο Βοτανικό Πάρκο Αττικής ετοιμάζεται η αποκριάτικη γιορτή της Φύσης. Τα σαλιγκάρια στολίζουν τις κεραίες τους, οι αράχνες οργανώνουν παιχνίδια με τους ιστούς τους, οι πεταλούδες στήνουν γαϊτανάκι, οι πασχαλίτσες ετοιμάζουν μουσική και τραγούδια, και τα μυρμήγκια μαζεύουν υλικά για να φτιάξουν ξεχωριστές λιχουδιές για όλους τους καλεσμένους.
Φορέστε την αποκριάτική σας διάθεση, ελάτε να ζήσουμε μαζί ένα ξεχωριστό καρναβάλι και να στεφθούμε Βασίλισσες και Βασιλιάδες του Καρναβαλιού της Φύσης με μια υπέροχη χειροποίητη κορώνα φτιαγμένη από φυσικά υλικά του Πάρκου.
Περίοδος υλοποίησης: 26/2 - 15/3
Διάρκεια προγράμματος: έως 1,5 ώρα Κάντε κράτηση

 

προσχολική

Δράσεις για παιδιά 3 έως 4 ετών

Οι μικροί κηπουροί

ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΚΗΠΟΥΡΟΙ

Τα παιδιά μελετούν και φροντίζουν το Βοτανικό Πάρκο Αττικής
Τι είναι το Βοτανικό Πάρκο; Ποιος επαγγελματίας φροντίζει όλα αυτά τα όμορφα και διαφορετικά φυτά; Πώς τρέφονται τα φυτά; Τι ομοιότητες και διαφορές παρατηρείς στα διαφορετικά είδη φυτών; Ποια ονομασία φυτού σου ακούγεται περίεργη; Ποιες είναι οι θεραπευτικές ιδιότητες της λεβάντας; Μπορείς να αναγνωρίσεις τα αρωματικά φυτά από τη μυρωδιά; Τι είναι τα υδρόβια και τα υδροχαρή φυτά; Τι πληροφορίες μπορείς να πάρεις παρατηρώντας τα δέντρα; Μπορείς να ανακαλύψεις την πιο ηλικιωμένη ελιά του Πάρκου; Που μπορείς να φυτέψεις ένα φυτό; Είσαι έτοιμος/η να φυτέψεις και να φροντίσεις το δικό σου φυτό;
Μέσα σε ένα ειδικά σχεδιασμένο φυσικό περιβάλλον τα παιδιά παίζουν και μαθαίνουν, παρατηρούν, αγγίζουν και δημιουργούν, δρουν ομαδικά και συνεργάζονται. Ανακαλύπτουν τις βοτανικές συλλογές, τον ελαιώνα, τον κήπο με τις λεβάντες και τα αρωματικά φυτά. Συλλέγουν χρήσιμες πληροφορίες για τη φύτευση και τη φροντίδα των φυτών και στη συνέχεια τις αξιοποιούν για να φυτεύσουν το δικό τους γλαστράκι, το οποίο θα πάρουν μαζί τους.
Παρακολουθήστε το video: Οι μικροί κηπουροί - YouTube
Περίοδος υλοποίησης: όλο τον χρόνο
Διάρκεια προγράμματος: έως 1,5 ώρα Κάντε κράτηση

Ο μικροκοσμος του ΒΠΑ

Ο ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΒΟΤΑΝΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

Η μεγάλη αξία των μικρών ζώων για το οικοσύστημα
Ανάμεσα στους θάμνους, μέσα στις φυλλωσιές των δέντρων, γύρω από τα άνθη, δίπλα στα νερά της λίμνης και βαθιά μέσα στη γη έχει στηθεί το ζωικό βασίλειο του Βοτανικού Πάρκου Αττικής. Μπορείς να αναγνωρίσεις τους ήχους των εντόμων; Τι κάνουν οι μέλισσες με τόσο ζήλο κάθε πρωί στις λεβάντες; Τι συμβαίνει μέσα στις αμέτρητες μυρμηγκοφωλιές; Με ποιον τα έχουν βάλει οι πασχαλίτσες;
Μέσα από ένα διαδραστικό περίπατο παρατήρησης και ανακάλυψης τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να αντιληφθούν τη σημασία των μικρών ζώων για το οικοσύστημα και να την αποτυπώσουν σε ένα αναμνηστικό «απολίθωμα» πηλού.
Περίοδος υλοποίησης: όλο τον χρόνο
Διάρκεια προγράμματος: έως 1,5 ώρα Κάντε κράτηση