Βεστρίγκια - Westringia fruticosa
Βεστρίγκια
Westringia fruticosa

Η βεστρίγκια (Westringia fruticosa) είναι θάμνος, με μικρά, στενά, λογχοειδή γκρι φύλλα και λευκά άνθη, με χνούδι. Επίσης, το πάνω πέταλο είναι χωρισμένο σε δύο λοβούς και όλα φέρουν στη βάση τους μικρά πορτοκαλί στίγματα. Χρειάζεται καλά αποστραγγιζόμενα εδάφη και ηλιόλουστες θέσεις. Είναι πολύ ανθεκτική στην ξηρασία, αλλά ευαίσθητη σε χαμηλές θερμοκρασίες. Ευδοκιμεί σε απόκρημνες παραθαλάσσιες περιοχές. Στην ανατολική Αυστραλία που αποτελεί τόπο προέλευσης συναντάται, μάλιστα, κυρίως σε παράκτιες περιοχές, γι’ αυτό λέγεται στα αγγλικά και «παραθαλάσσιο δεντρολίβανο», αφενός για την προτίμησή της να βρίσκεται κοντά στη θάλασσα, αφετέρου, γιατί παρουσιάζει μορφολογικές ομοιότητες με το δεντρολίβανο.

Χάρη στα φύλλα της που έχουν σχεδόν σπειροειδή διάταξη και τα άνθη που ανανεώνονται όλο το έτος, προτιμάται συχνά ως καλλωπιστικό φυτό. Μπορεί να φυτευτεί σε γλάστρες ή στο έδαφος, σε κήπους, σε ομάδες ή μεμονωμένα.

Η χορήγηση και η κατανάλωση των φυτών και των βοτάνων πρέπει πάντοτε να γίνεται με την καθοδήγηση κάποιου ειδικού ιατρού – θεραπευτή. Οι παρούσες πληροφορίες δεν αποτελούν συμβουλές για χρήση ή κατανάλωση φυτών και βοτάνων, αλλά έχουν καθαρά ενημερωτικό σκοπό.