Κυριακή 20/11/2022

Τα μυστικά του Πάρκου: Γνωρίζοντας το Πάρκο με τη βοτανολόγο Μαριλένα Μοσχούτη

Γνωρίζοντας την αέναη ζωή του Πάρκου!

 • τέσσερις εποχές
 • έντεκα ξεχωριστοί περίπατοι
 • έντεκα ξεχωριστές εμπειρίες

Από τον Σεπτέμβριο έως τον Ιούλιο, μία ημέρα κάθε μήνα, ένας συναρπαστικός περίπατος γνωριμίας με τα φυτά και τα δέντρα του Πάρκου, εστιασμένος στις αλλαγές που φέρνει η κάθε εποχή του χρόνου. Στόχος των περιπάτων είναι να γίνουμε μία παρέα και να ανακαλύψουμε τα μυστικά του Πάρκου ακούγοντας άγνωστους μύθους, ιστορίες και παραμύθια, να δοκιμάσουμε νέες γεύσεις με τα προϊόντα που μας προσφέρει το Πάρκο (farm to table), να δημιουργήσουμε το δικό μας εργαστήριο και να φτιάξουμε εντομοαπωθητικά, ελιξίρια και βάμματα, να ζωγραφίσουμε, να παίξουμε και να γελάσουμε!

Ο τρίτος περίπατος, την Κυριακή 20 Νοεμβρίου, έχει θέμα:

Το «γάλα» στο φυτικό βασίλειο

Το γάλα, όπως όλοι ξέρουμε, είναι χαρακτηριστικό των θηλαστικών. Κι όμως η Συκιά, οι Ευφόρβιες, το Μαρούλι, μα και τα Ραδίκια, παράγουν το δικό τους «γάλα». Και όλο και πιο συχνά ακούμε για το γάλα Αμυγδαλιάς . Τι είναι αυτό το φυτικό γάλα, σε τι χρησιμεύει και ποια είναι η θεραπευτική του αξία;

Η συνολική διάρκεια της δράσης είναι 3 ώρες και με την ολοκλήρωση του περιπάτου θα μάθουμε πως μπορούμε να φτιάξουμε το δικό μας θρεπτικό ρόφημα αμυγδάλου και να το απολαύσουμε με τον καφέ ή το πρωινό μας.

Με την ολοκλήρωση της δράσης μπορούμε να χαλαρώσουμε στο χώρο του Πάρκου και να απολαύσουμε τον καφέ μας δοκιμάζοντας νόστιμα και υγιεινά σνακ.

Λίγα λόγια από τη Μαριλένα…
Γεννήθηκα στην Αθήνα. Η αγάπη μου για τους ανθρώπους και τη Φύση με οδήγησε, στα 33 μου, να γίνω ολιστική θεραπεύτρια και βοτανολόγος. Στα μαθητικά μου χρόνια έπαιζα στο θέατρο και ήθελα να γίνω ηθοποιός. Στα χρόνια της μεταπολίτευσης σπούδασα Κοινωνιολογία στη Γαλλία και επιστρέφοντας στην Ελλάδα, εργάστηκα δέκα χρόνια ως σκηνογράφος-ενδυματολόγος σε ταινίες και διαφημιστικά. Όταν έπεσε το Τείχος, ο έρωτας δημιουργός με οδήγησε στο Βερολίνο όπου και σπούδασα τη θεραπευτική τέχνη (Heilpraktikerin), με εξειδίκευση στη Βοτανολογία και στην Ιριδολογία. Την εξάσκησα στη Γερμανία και στην Αθήνα για δύο δεκαετίες. Από το 2009 ζω σε ένα κτήμα με θέα τον Ευβοϊκό, καλλιεργώ τη γη, δίνω σεμινάρια Βοτανολογίας στην Αθήνα, στην Κρήτη, στην Πελοπόννησο, στο Βερολίνο και γράφω ιστορίες και παραμύθια για παιδιά και για μεγάλους.

Ώρα περιπάτου: 10.30-13.30 (το Πάρκο θα είναι ανοιχτό από τις 10:00 έως τις 15:00)

Τιμή ενηλίκων: 18 ευρώ ανά άτομο

Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος και η κράτηση είναι απαραίτητη.

Κάντε άμεσα την κράτηση σας!

Επόμενες θεματολογίες:

 • Τα κωνοφόρα: το Πεύκο, το Έλατο και το Κυπαρίσσι – Κυριακή 11 Δεκεμβρίου
 • Ο ήλιος στη Γη: τα εσπεριδοειδή και το καρότο – Κυριακή 15 Ιανουαρίου 
 • Από τα φυτά των δεινοσαύρων στα χρώματα της Ίριδας – Κυριακή 19 Φεβρουαρίου
 • Κάθε μέρα είναι μια καινούργια μέρα – Κυριακή 19 Μαρτίου
 • Όταν το ουράνιο τόξο ξαπλώνει στην Γη – Κυριακή 16 Απριλίου
 • Τριαντάφυλλα, τα αγαπημένα άνθη των θεών – Τετάρτη 17 Μαΐου
 • Όταν ο ήλιος είναι στο ζενίθ, είναι οι καρποί γεμάτοι γλύκα – Τετάρτη 21 Ιουνίου
 • Τα αγαπημένα φυτά της μέλισσας – Τετάρτη 5 Ιουλίου